Fluororesin u različitim djelatnostima - Medicinska oprema


Medicinska oprema

医疗器材

Posljednjih godina razni fluororesin proizvodi ne samo da se sve više i više koriste u ljudskim tijelima, već su se i široko koristili u medicinskim proizvodima. Fluororesin, posebno teflon i njegova modificirana smola, mogu se upotrijebiti u živim organizmima zbog očite biološke inertnosti i snažne sposobnosti stvaranja pora nakon posebnog tretmana. Izuzetno isključuje i zamjenjuje metale i druge materijale. Medicinske primjene.

Ekspandirani politetrafluoroetilen (e-PTFE) je polimerni materijal koji je proizveo WLGORE 1969. godine, a odobrio PDA. Povezana je višesmjernim politetrafluoretilenskim vlaknom iz unutarnje strukture politetrafluoroetilena s prosječnom duljinom vlakana od 22 µm i kemijski je stabilna. Tijekom procesa ekspanzije dobivena je porozna ultrastruktura, a promjer mikropora bio je prosječno 50 μm. Mikroplasti s određenim promjerom, stomatalnim karakteristikama i površinom omogućuju tkivu da usmjereno raste u polimernoj strukturi, omogućujući organu ili tkivu da povrate izgubljenu funkciju. Istodobno, e-PTFE materijal je meke teksture, tako da ga gravitacija neće ukloniti nakon što se ugradi u tijelo.

Lokalni pritisak na tkivo je mali, što pogoduje rastu tkiva. Umjetne krvne žile izrađene od ePTFE mogu funkcionirati poput prirodnih krvnih žila i mogu se koristiti za liječenje ateroskleroze i krvnih žila. Epruveta od PTFE-a ušivena u sustav krvotoka može se prilagoditi stanicama i tkivima, a njegova unutarnja površina (krvna površina) sastoji se od fibrina (fiziološki polimer u krvi poput monomera) i kolagena. Pokrivenost stanica. Infiltracija fibrina i stanica u mikropore zamjenskih krvnih žila čvrsto veže donji sloj fibrina na stijenku nadomjestka, izbjegavajući vaskularnu okluziju uzrokovanu delaminacijom fibrina. E-PTFE se također može upotrijebiti za zamjenu koštanog tkiva poput konjuktivije, fasetne operacije i traume, a obično se koristi za kardiovaskularne, ortopedske, oralne kirurške filmove i kiruršku aponeurozu [4]. Zajedno s preklopkom iliakalne fascije, E-PTFE se može koristiti za popravak potkožnih oštećenja mekog tkiva i depresivnih deformiteta. Pored toga, kopolimer tetrafluoroetilen-heksafluoropropilen (FEP) ima strukturu sličnu PTFE-u, drugi je biokompatibilni materijal i široko se koristi kao zamjena za ljudske patološke organe.

Iako ortodontsko liječenje ima prednosti praktičnosti, brzine, udobnosti i ljepote, on ne nadoknađuje nedostatke demineralizacije cakline u tehnologiji s više remena. Fluorid ima funkciju inhibiranja demineralizacije cakline i remineraliziranja demineralizirane cakline. Stoga se fluoridu (rutenijev trifluorid, fluoroaluminosilikat ili kalcijev fluorid) dodaje u kompozitnu smolu radi pripreme smole koja sadrži fluor za adheziju. Nakon što se pladanj zatvori, fluor u smoli oslobađa ulaznu šupljinu i djeluje izravno na površinu zuba kako bi suzbio demineralizaciju cakline oko nosača.

U području medicinskih uređaja, perfluoropolimeri (uglavnom PFA) uglavnom se koriste kao izolacija i obloga za mikroskopske koaksijalne kabele za prijenos endoskopskih pregleda.