PTFE disperzija za premazivanje bez štapića

PTFE disperzija za oblaganje ne-stick pan

Polimerizacija PTFE-a metodom disperzije dovodi do sitnog praha ili paste kao tvari, što je korisnije za oblaganje i završetak. TFE se uvodi u reaktor s vodom zajedno s inicijalnom kemikalijom. Umjesto da se snažno protresa, kao u procesu suspenzije, reakcijska se komora lagano agitira. PTFE se oblikuje u sitne kuglice. Neke vode se uklanjaju filtriranjem ili dodavanjem kemikalija koje uzrokuju da se PTFE kuglice podmire. Rezultat je mliječna tvar pod nazivom PTFE disperzija. Može se koristiti kao tekućina, posebice kod primjene poput tkanine. Ili se može sušiti u fini prah koji se koristi za premazivanje metala.

Bezstickog posuđa

Jedna od najčešćih i vidljivijih primjena PTFE je premazivanje za nečiste lonce i posude. Posuda mora biti izrađena od aluminija ili aluminijske legure. Tlačna površina mora biti posebno pripremljena za primanje PTFE-a. Prvo, posudu se isprati sredstvom za pranje i isprati vodom, da se ukloni masnoća. Zatim je posuda umočena u toploj kupki klorovodične kiseline u procesu koji se zove graviranje. Urezivanje hrapava površina metala. Zatim se posudu ispere vodom i ponovno umočiti u dušičnu kiselinu. Konačno se ponovno opere s deioniziranom vodom i dobro osuši.

Sada je posuda spremna za oblaganje s PTFE disperzijom. Tekući premaz može se raspršiti ili valjati. Premaz se obično nanosi u nekoliko slojeva, a može početi s primerom. Točan sastav temeljnice je vlasnička tajna koju drže proizvođači. Nakon što se primer primijeni, posudu se osuši nekoliko minuta, obično u konvekcijskoj peći. Zatim se primjenjuju sljedeća dva sloja, bez međusobnog sušenja. Nakon što se sve oblaganje nanese, posudu se suši u pećnici i zatim sinterizira. Sinteriranje je sporo grijanje koje se također koristi za završetak žbuke. Uobičajeno, pećnica ima dvije zone. U prvoj zoni, posuda se zagrijava polako do temperature koja će ispariti vodu u ovojnici. Nakon što se voda ispari, posuda se pomiče u vruću zonu, koja za oko pet minuta sintetizira posudu na oko 800 ° F (425 ° C) . Ovo gelovi PTFE. Zatim se posudu pusti ohladiti. Nakon hlađenja, spreman je za sve konačne korake montaže i pakiranje i otpremu.