PTFE Tape(Thread seal tape)

TVisokolegirana pečat traka

 

Nit pečat traka (također poznat kao PTFE traka ili vodoinstalatera traka) je politetrafluoroetilen (PTFE) film za brtvljenje cijevi teme. Traka se prodaje rez do određene širine i ranu na namot, što olakšava vjetra oko cijevi teme. To je također poznat po genericised trgovačko ime Teflon traka; Nit pečat traka podmazuje omogućavaju dublje za sjedenje od teme, i pomaže spriječiti teme od zarobljenog kada se odvinuo. Traku također radi kao deformabilnih punila i nit mazivo, pomoć za brtvljenje zgloba bez kaljenje ili što je teže stegnuti i umjesto toga što lakše stegnuti. Obično traka je omotan oko nit je cijev tri puta prije nego što ga je pijan na svoje mjesto. Najčešće se koristi komercijalno u aplikacijama sustava pod tlakom vode, centralno grijanje i klima spajanja opreme.

 

 

Vrste

 

Postoje dva US standardi za utvrđivanje kvalitete bilo PTFE traka. MIL-T-27730A (zastarjele vojne specifikacije još uvijek koriste u industriji u SAD-u) zahtijeva minimalne debljine 3,5 miliona i minimalni PTFE čistoće 99%. Drugi standard, A-A-58092, je komercijalni razreda koji održava debljina zahtjev od MIL-T-27730A i dodaje minimalna gustoća od 1,2 g/cm3. Normama mogu varirati između industrije; traka za plinske instalacije (u Velikoj Britaniji plina propisima) moraju biti deblje od toga za vodu. Iako je PTFE sama je pogodan za korištenje s visokim tlakom kisika, razreda traka mora biti poznata biti masna.

 

Nit pečat traka u vodovod aplikacija je većina obično bijela, ali to je također dostupna u raznim bojama.

Bijela – koristi se na NPT teme do 3/8 inča

Žuta – koristi na teme NPT 1/2 inča do 2 inča, često označen kao "plin traka"

Roza – na teme NPT 1/2 inča do 2 inča, sigurno za propan i druge ugljikovodika goriva

Green-bez ulja PTFE koristi kisik linije i nekih specifičnih medicinskih plinova

Siva – sadrži nikal, protu-napadi, protiv boli i koroziju, koristi se za nehrđajuće cijevi

Bakar – sadrži bakar granule i certificiran kao nit mazivo ali ne folije

U Europi BSI norma BS-7786:2006 navodi razne ocjene i standarde kvalitete niti PTFE traka za brtvljenje.

 

Koristi

 

Traka je obično omotan oko cijevi niti osigurati uske pečat i spriječiti curenje

Nit je primjerena za upotrebu na sužava teme, gdje brtvljenje sila je klin akcija. Paralelnih tema svibanj ne pečat učinkovito sa ili bez trake, kao što je predviđeno da biti plombirani brtvom.

Nit traka za brtvljenje gotovo u potpunosti primjenjuje ručno, iako je barem jedan stroj za proizvodnju pakiranje armature.

PTFE traka je također uobičajeno rastezanje body piercing, kroz proces poznat kao snimanja, jer je inertan i siguran za ovu upotrebu. Nosilac oblozi slojeva trake oko utikač, polako povećava veličinu i tako polako povećanje veličine (gauge) piercing.

 

Dajemo visoku qulity PTFE fini prah za trake, uglavnom PTFE DF-201 za niske gustoće PTFE traku i DF-203 za visoke gustoće PTFE traka.

http://www.bainaisichem.com/PTFE-fine-Powder-DF-201

http://www.bainaisichem.com/PTFE-fine-Powder