Koncentriranost estrudiranog PTFE smole u prahu

Loša koncentričnost je vodeći uzrok odlaganja prilikom izvođenja ekstrudiranja pasta fine smole PTFE u cilindrične oblike. Napori za postizanje dosljedne dobre koncentricnosti trebaju započeti nakon primanja svake nove pošiljke smole. Kako se materijal obrađivao prije otpreme, za vrijeme isporuke i pri primitku može konačno utjecati na način na koji ekstrudira smola, uključujući koncentričnost smole tijekom ekstruzije.

Dok ekstrudirani procesor ne može kontrolirati što se događa s smolom prije primitka, postoje procjene koje se mogu izvršiti po primitku materijala koji će dati naznake koliko će smola istisnuti. Na primjer, sadržaj vlage smole treba kvantificirati prije nego što se miješa s ekstruzijskim mazivom. Smola koja ima visoki sadržaj vlage može proizvesti veće pritiske ekstruzije ili visoko varijabilne pritiske ekstruzije. Varijacije u ekstruzijskom tlaku mogu utjecati na mehaničko poravnanje igle i igle i zapravo ih guraju od središta, što rezultira lošom koncentricnošću ekstrudiranog proizvoda.

Drugi dolazni testovi za primanje inspekcije mogu pružiti još više podataka o tome kako će smola raditi tijekom ekstruzije.