Traka za zatvaranje navoja (PTFE trake), vrsta i upotreba

T traka za brtvljenje

Traka za brtvljenje navoja (također poznata kao PTFE traka ili vodoinstalacijska traka) je filtar politetrafluoroetilena (PTFE) koji se koristi za brtvljenje navoja. Traka se prodaje izrezana na određene širine i namotana na špulu, što olakšava stvaranje vjetra oko niti cijevi. Također je poznata po genericiziranoj robnoj marki Teflon; Traka za brtvljenje navoja podmazuje omogućujući dublje sjedenje niti i pomaže u sprječavanju da se navoji prilikom otkidanja. Traka također djeluje kao deformirajući punilo i mazivo za navoje, pomažući da se zglob zapečaćuje bez otvrdnjavanja ili otežavajući stezanje, a umjesto toga olakšava ga zatezanje. Vrpca je umotana oko navoja cijevi tri puta prije nego što je pijan na mjestu. Uobičajeno se koristi u komercijalnim aplikacijama, uključujući sustave pod tlakom, sustave centralnog grijanja i opremu za komprimiranje zraka.

 

 

vrste

Postoje dva američka standarda za određivanje kvalitete bilo koje trake PTFE. MIL-T-27730A (zastarjele vojne specifikacije koje se još uvijek koriste u industriji u SAD-u) zahtijevaju minimalnu debljinu od 3,5 mils i minimalnu čistoću PTFE od 99%. Drugi standard, AA-58092, je komercijalna ocjena koja održava zahtjev debljine MIL-T-27730A i dodaje minimalnu gustoću od 1,2 g / cm3. Mogu se razlikovati industrijski standardi; traka za plinske armature (prema UK plinskim propisima) mora biti deblja od one za vodu. Iako je sam PTFE prikladan za upotrebu s visokotlačnim kisikom, također mora biti poznato da je vrpca traka bez masnoće.

  Traka za brtvljenje navojnica koja se koristi u vodovodnim aplikacijama najčešće je bijela, ali je također dostupna u različitim bojama.

Bijela - upotrebljava se na NPT niti do 3/8 inča

Žuta - koristi se na NPT niti od 1/2 inča do 2 inča, često označene kao "plinska traka"

Pink - koristi se na NPT niti od 1/2 inča do 2 inča, siguran za propan i druga ugljikovodična goriva

PTFE bez ulja bez ulja na linijama kisika i određenim medicinskim plinovima

Siva - sadrži nikal, protuprovalni, protuokvirujući i antikorozivno, koji se koriste za nehrđajuće cijevi

Bakar - sadrži granule bakra i certificirano je kao mazivo za nit, ali ne i za brtvilo

U Europi standard BSI BS-7786: 2006 navodi razne ocjene i standarde kvalitete PTFE navoja za brtvenje.

 

koristi

Traka je obično omotana oko niti cijevi kako bi se osiguralo nepropusno brtvilo i kako bi se spriječilo curenje

Traka s trakom je prikladna za upotrebu na konusnim navojima, gdje je sila za brtvljenje djelovanje klinova. Paralelne niti ne smiju dobro brtviti sa ili bez vrpce, jer su namijenjene za brtvljenje brtvom.

Traka za brtvljenje navojem gotovo je u cijelosti nanesena ručno, iako je dostupan barem jedan stroj za proizvodnju omotane armature.

PTFE traka se također obično koristi u istezanju body piercings, kroz proces poznat kao taping, jer je inertan i siguran za ovu uporabu. Nositelj omotava slojeve trake oko utikača, polako povećava veličinu i time polako povećava veličinu (mjerač) od   piercinga.

 

Pružamo visokokvalitetan PTFE Fine powder za trake, uglavnom PTFE DF-201 za PTFE traku niske gustoće i DF-203 za PTFE vrpcu visoke gustoće.

http://www.bainaisichem.com/ptfe-fine-powder-df-201

http://www.bainaisichem.com/ptfe-fine-powder